top of page

välj danser här

dansLola erbjuder kurser och personlig dansträning inom många stilar. Här dansar du solo, duo/par och grupp, garanterat något som du gillar. Varför välja att bara lära sig en dans när det finns så många härliga att prova på?

Lola Svensson är utbildad genom sin danslärarexamen hos SDO i ett fyrtiotal olika danser. 
Lola är även specialist i tiodans och utbildad genom United Kingdom Alliance, UKA.

 

- Vilken passar dig bäst?​

Du kan även anmäla dig till redan planerade kurser.

Artistic Ballroom

Samma klassiska och tidlösa latin, standard samt karibiska danser i ny tappning. Här dansar vi solo och duo. Det här är en modern vidareutveckling av pardanserna som ligger rätt i tiden! Du kan tävla i den här dans formen solo och duo.

Argentinsk tango

Här dansar vi i par passionerat och som man känner. Receptet består av lyhördhet, samspel, teknik, känsla och improvisation. Med sin melankoliska ådra i musiken dansar vi genom olika känslor.

Tangon blir gärna en passion!

Artistic Dance Show

Ditt egna showprogram som du själv väljer musik, kläder och rekvisita till - den ultimata showen!

Du kan tävla i den här dansformen, solo duo och i grupp.

Ballroom Standard

Klassiska och tidlösa dansstilarna som vals, tango, wienervals, slowfoxtrot och quickstep.

Barndans

Låt dina barn upptäcka dansens fantastiska värld i en trygg miljö och under ledning av professionell och pedagogisk lärare. Dansdag är festdag och här ges även de minsta lekfull dansträning. Barn får utlopp för spontan rörelseglädje, fantasi, övar upp motorik och rytmik på ett både effektivt samt roligt sätt. Träningen ger nytta och glädje långt upp åldrarna. Dansövningarna stärker självkänslan, självförtroende och ökar förmågan att våga göra sig hörd samtidigt som barnet lär sig att ta instruktioner. Ibland kombineras dansen med sång, olika koordinations- och smidighetsövningar. Allt för att öka hälsan och kapaciteten för kropp samt knopp!

Bröllopsdans

Nu för tiden kan vilken dans som helst vara din bröllopsdans. Avsätt egentid tillsammans med din blivande partner och släpp all bröllopsplanering för en stund. 

Bugg

En av de vanligaste sociala danserna, utvecklad från olika swingdanser. Bugg dansas till både dansband och nutida musik. 

Cha cha cha

Latinamerikansk dans med afrokubanska rötter som kommer från mambon. Vi dansar 5-steg över 4 taktslag - fartfyllt och roligt. 

Disco

Disco är en fartfylld dansstil som kännetecknas av snabba rörelser och principen ”contract/release”. Disco är influerad av aktuella trender och dansas till dagens pop- och housemusik i högt tempo. Discodans ger utrymme för fri tolkning och personlig stil så länge pulsen i dansen och musiken är konstant. I tävlingssammanhang dansas disco i singel, duo, grupp (3-7 dansare) och i formation (8-24 dansare).

Foxtrot

En av de enklaste och vanligaste sociala pardanserna. Dansas både till dansbandsmusik och populärmusik. Varianter finns i fattning och hållning. 

Jive

Fartfylld dans som utvecklades från olika swingdanser på 1940-talet till nuvarande form. Energikrävande och bra motion. 

Karibiska danser

Samlingsnamn för salsa, bachata och merengue.

Latinamerikanska danser

Samlingsnamn för cha cha cha, samba, rumba, paso doble och jive.

Möhippa och svensexa

Kom och dansa för en rolig och hälsosam stund tillsammans eller gör en show tillsammans till bröllopsfesten.

Paradans

Här blandar vi danser för nöje och träning. Vi övar tillsammans för att ha ännu roligare på Länsdansen.

Paso doble

Dans/marsch med rötter i tjurfäktning. Vid high lights i musiken visas dramatiska och teatraliska positioner.

 

Pro/Am

Pro/Am ger dig möjligheten att både träna och dansa tillsammans med en professionell dansare. Här har du din personliga koreograf, coach och danspartner i en och samma person – som din koreograf, coach och danspartner.

Quickstep

Klassik pardans som är dynamisk med snabba steg och rörelser över golvet. Lätt och lekfull dans som ger bra kondition. 

Rullstolsdans

Här dansar vi stående och sittande i olika danser. Om man vill tävla går det bra i ballroom, latin, bugg, hambo och show.

Rumba

Afrokubansk dans som kallas kärlekens dans. Gradvis viktöverföring ger mjuka och långsamma rörelser.

Lär dig hur du överlever på dansgolvet i salsa LA style. Vi dansar på linje och på första taktslaget.
Du får en bra grund som ger dig självförtroende att föra dig i alla sammanhang där salsa förekommer. Vi går även igenom dansgolvets vett och etikett. Kom solo eller i par.

Salsa

Lär dig hur du överlever på dansgolvet i salsa LA style. Vi dansar på linje och på första taktslaget.Du får en bra grund som ger dig självförtroende att föra dig i alla sammanhang där salsa förekommer. Vi går även igenom dansgolvets vett och etikett. Kom solo eller i par.

Samba

Afrobrasiliansk dans till glädjefylld musik och livliga rytmer. Bästa koordinations- och bålträningen i denna cirkulära dans. 

Showdans

Här blandar vi friskt i danstilarna med bas i jazzdans, balett och modern dansteknik. Vi kan även dansa disco, hip hop, ballroom, latinamerikanska och karibiska danser.
Koreografin baseras oftast på en idé, en historia eller ett visst tema. Inom showdans förekommer lyft, akrobatik, rekvisita, läppsynk och andra teatraliska effekter. Dansa för ditt eget nöje eller var med på våra uppvisningar när du är redo.

Slowfox

En annan njutbar social pardans klassiker som är en långsam variant av foxtrot. Den ger bra rörelsekontroll och rytm. 

Street

Street är ett samlingsnamn för en mängd olika dansstilar som genom åren har bildats inom den breda street-/hip hop-kulturen, som till exempel breakdance, locking, popping, dubstep, voguing, whacking, krump, streetjazz, house. På våra Street-klasser lär du dig framförallt allt hip hop, locking, breaking och lite popping. Om du vill kan du tävla i hip hop singel, duo, grupp och i formation. Du kan även tävla i formatet Battle, som inkluderar sju olika stilar; New School, House, Ragga, Popping, Dubstep, RnB, och Old School. 

Tango Ballroom

Ballroom Tango har rötter från argentinsk tango. Jämna, mjuka och smygande steg blandas med hastiga rörelser samt riktningsändringar som ger intensiv kontrast för dansparen.

Vals

Dansen har historiska rötter och kännetecknas av mjuka och lätta rörelser runt dansgolvet eller diagonalt i tretakt. Pardansen används på bal, bröllop och vid andra festliga tillfällen. 

Wienervals

Klassisk stilig pardans som ger kondition och uthållighet på grund av få danssteg och bra hållning. Kan dansas som bröllopsdans eller på bal. 

bottom of page