top of page

om lola

Mina dansupplevelser och erfarenhet

Jag är född i Eskilstuna 1967 och uppväxt i Köping.

Jag tävlingsdansade hos Flying Feet/Köpings Dansinstitut i singel- och pardisco, bugg, gammeldans, latin och ballroom. Dansade även med i showgruppen Consist där jag var dansande modell/hårmodell vid modevisningar och uppträdde. Balettlektioner tog jag i Västerås.

Efter gymnasiet var jag assisterande ledare i barngymnastik i Köping och därefter tillbringade jag ett år som au pair i London och dansade på Penge Danccenter hos OBE Peggy Spencer och Geoffrey Hearn.

Efter året i London flyttade jag till Stockholm och dansade bland annat. jazz på Balettakademin och tog klasser på Laisings dansinstitut i Täby. Genom Graham Francis mötte jag Frederic Frennessen, svensk juniormästare, vilket formade ett danspartnerskap.

 

Under många år tillhörde vi Sverigeeliten i pardans och representerade Sverige i NM, EM och SM.

1994 avslutades vårt danspartnerskap. Under resterande karriär tävlade jag med olika danspartners av olika nationaliteter vilket ledde till att jag bodde och arbetade i England under 12 år.

Som proffs har jag varit danspartner till Tony Irving som även är en samarbetspartner idag. Tillsammans och enskilt har vi tränat elever hos Alemana Dansklubb, Sundsvalls Dansteam och på dansprofilen Högalidsskolan i Stockholm.

Jag undervisade även på Tony Irvings Dance Academy i Liljeholmen, Dansverkstan i Västerås och öppnade sedan Tony Irvings Dance Academy i Köping som nu heter dansLola. 

Jag undervisade klasser på Mälarsalen i Stockholm 2016/2017. Under våren 2017  vikarierarade jag för Cecila Ehrling på Tony Irvings Danskryssning på Cinderella, Viking Line.

Jag är stolt medlem och har danspedagogexamen i SDO (Svensk Dansorganisation), Associate och Licenciate i latin samt Associate examen i standard hos UKA (United Kingdom Alliance).

 

Jag är en mycket erfaren tävlingsdansare och utbildad danslärare som undervisat i många år både på hobby- och tävlingsnivå. Jag dömer även tävlingsdans nationellt och internationellt och är även utbildad dansinstruktör för ungdomar med psykosomatiska bekymmer.

Jag har deltagit i en mängd uppdrag inom tv, film, reklamfilm, musikvideos och shower. Arbetar med koreografi, sceniskt uttryck och coachning till shower samt arrangerar konferenstema för företag och organisationer med dans.

 

Jag medverkade i bland annat Nöjesmaskinen, Söndagsöppet, Sista dansen 1994 med Colin Nutley, Army Of Lovers musikvideo La Plage De Saint Tropez, Chefen fru Ingeborg, Järnvägshotellet, Här är ditt kylskåp hos Tony Irving, idrottsprogram och nöjesprogram.

Jag arbetade aktivt i styrelsen för SDO (Sveriges Dansorganisation) under ett flertal år. Mellan 2015 och 2018 var jag kanslist för förbundet och har Styrelseakademiens utbildning, Rätt fokus i Styrelsearbetet 2014 samt IDEAs utbildning i styrelsearbete för föreningar 2014.

Sedan 2008 har jag arbetat i styrelsen i före detta Winnet Västra Mälardalen, nu Klöver Dam, som sekreterare och ordförande 2014-2018 samt ledamot i Winnet Västmanland. 

2021–2022 - Sekreterare i Köpings Tennisklubb & Padel 

2021 - Styrelseledamot i Mälardalens dansklubb

2020 - Samarbete med Studiefrämjandet och Aros Ballroom and Latin Club i Västerås

2019 - Samarbete med LSS fritid i Köping genom Studieförbundet Vuxenskolan. 

2016  - Utbildning till Dans för hälsa-instruktör.  

2012, 2017, 2018, 2019. - SDO-representant på World Dance Council årsmöte i Blackpool

2014 - Startade samarbete med Mälardalens dansklubb i Kolbäck

 

Utmärkelser:

Årets Winnet-kvinna i Västra Mälardalen 2012

Nominering: Årets nyföretagare i Köping 2012

Månadens förebild för Västra Mälardalen i Samverkan oktober 2012

Lola Svensson, Danslola
bottom of page