top of page

VANLIGA FRÅGOR & svar

 • Hur fungerar dansåret?
  Dansåret består av fyra terminer: Våren – termin 1 och 2 Hösten – termin 3 och 4 Oftast är kursavgiften densamma för dagtid och kvällstid. Vi har stängt under lovperioderna: sport-, påsk- och höstlov, sommarlov som skolorna i Köping. För tävlingsdansare är träningen oftast öppen veckorna 2-21 och 35-49.
 • Vad ska jag tänka på inför kursstart?
  ANMÄLAN & BETALNING För barn och ungdomar upp till 18 år Du anmäler dansaren på vår hemsida och betalar antingen för prova-på-tillfälle (max 2 ggr de tre första kurstillfällena) eller för hela terminen. Väljer du prova-på-tillfälle så fakturerar vi kursen efter det andra danstillfället. All kontakt och bokning med underårig elev, sker via målsman. För vuxna från 18 år Du anmäler dig per kurs, via hemsidan. Redan kund Innan kursstart fakturerar vi eleven för första terminen. Senast 14 dagar innan kursstart behöver vi veta om eleven EJ ska fortsätta. Vi förbehåller oss rätten att debitera för kursen vid för sen avanmälan. KLÄDER & SKOR Dansaren bör ha bekväma kläder för dansen och gärna ha innegymnastiksko eller danssko. En del dans dansas ibland barfota. Mer information ges på danskursen. Glöm inte vattenflaska och en liten handduk. SPECIELLA BEHOV Om ditt barn har speciella behov, vänligen skriv det i anmälan så vi kan anpassa undervisningen och/eller rekommendera alternativ.
 • Vad gäller vid publicering av foto och rörlig media/mitt samtycke?
  När du anmäler dig till en kurs hos dansLola så samtycker du till att vara med på bilder och filmer som vi kontinuerligt publicerar på sociala medier såsom Facebook, Instagram, YouTube med mera. Om elev inte får förekomma på sociala medier är det målsmans ansvar att vid anmälan meddela dansLola detta. Vi justerar gärna, men vi kan inte ge ersättning i efterhand.
 • Hur fungerar ångerrätt, reklamation och avbeställningspolicy?"
  Enligt Distansköplagen har du full bytesrätt i 14 dagar, från den dag du ingick avtalet med oss. Du kan avboka eller omboka familjemedlem till kommande termin genom att skicka e-post till lola@danslola.com. Ange namn, födelseår, månad samt vilken kurs avbokningen gäller. Om du vill du reklamera en kurs efter 14 dagar, tar du kontakt med oss via telefon på vardagar mellan klockan 09:00-12:00, telefon 076-788 08 31 9-12, eller skriv till lola@dansLola.com. Om du har rätt till återbetalning meddelar du även bank och bankkonto. Återbetalning sker inom 30 dagar efter vi tagit emot din avbokning. Observera att all kontakt och bokning om underårig elev (under 18 år), sker via målsman.
 • Vad gäller vid förhinder vid t ex sjukdom och skada?
  Meddela oss om eleven inte kan närvara vid klasserna. Meddela oss via lola@danslola.com Vi uppskattar kontakten! Vid oförutsägbara händelser kontaktar du dansLola omedelbart. DansLola behöver ha kopia på läkarintyg eller flyttanmälan eller dylikt som styrker händelsen för att återbetalning av avgift ska kunna göras. Intyg ska levereras inom 10 dagar från det att du meddelat avbokningen. Återbetalning sker för dom undervisningstillfällen som återstår av terminen, från och med att du har meddelat dansLola. En administrationsavgift på 200 kronor debiteras för administrationen av återbetalningen.
 • Hur hanterar ni mina personuppgifter?
  Du har säkert hört talas om GDPR - General Data Protection Regulation, som är en dataskyddsförordning, som ersätter tidigare PuL – Personuppgiftslagen. Läs mer om Integritetspolicy och GDPR
 • Vad gäller om olyckan är framme, försäkring etcetera?
  DansLolas försäkringbolag är Länsförsäkringar Bergslagen nr: 24067001*00 Alla som har en Tävlingslicens i SDO/SDL/dansLola har även en olycksfallsförsäkring. Den tävlingslicens som du löser genom SDO/SDL innehåller en olycksfallsförsäkring som är tecknad hos Folksam. Du är försäkrad på alla SDO-dansskolor och av SDO anordnade tävlingar och träningar. Du är också försäkrad på resa till och från dansskolan, träningen och tävlingen. Försäkringen gäller enbart i Sverige. Om du reser utomlands i egen regi så gäller i första hand din hem- och reseförsäkring. Om du reser i grupp så fråga researrangören om en gruppförsäkring är tecknad för de resande. Vid olycksfallsskador ring 0771-960 960 och ange försäkringsnummer KF-5636810-102. SDOs kundnummer är: ZHB-08061-4. Har du specifika frågor om försäkringen, försäkringens innehåll eller önskar teckna tilläggsförsäkring för utlandstävling kan du mejla eller ringa Folksam på: Mejl: folksam.sport@folksam.se Telefon: 0771-960 960 Hemsida: www.folksam.se
 • Vad gäller under coronasituationen?
  Vi fortsätter med följande rutiner: spritar/tvättar händer innan och efter dansklass dansar med distans, se märkning på dansgolvet alla föräldrar hämtar och lämnar utomhus Lola med assistenter hjälper där det behövs, speciellt bland våra yngsta dansare kom gärna 5 minuter innan dansklassen var ombytt med ytterkläder, dansskor och vattenflaska deltagande sker endast efter anmälan så att vi kan kontakta målsmän om något oförutsett skulle hända samt att våra försäkringar gäller max antal dansare per klass är 12 personer då alla dansare är föranmälda på kurs och vi alltid har närvarokontroll i början av lektionen ser vi till att ovan efterföljs Vi städar/spritar extra noggrant varje dag i lokalen. Byter handdukar, vädrar mellan klasserna och andra åtgärder som är nödvändiga. Vi håller oss kontinuerligt uppdaterade med råd, rekommendationer och eventuellt lagar från Folkhälsomyndigheten (FHM), lokala-, regionala-, eller nationella organisationer, Svensk Dansorganisation, World Dance Council (WDC), International Dance Organization (IDO) samt RF-SISU. Kontakta oss gärna om du har frågor! Ring på vardagar 9–15 på 076- 788 08 31, eller mejla till lola@danslola.com
bottom of page